Olafur Eliasson, Kjetil Thorsen|Serpentine Gallery Pavilion 2007

Shopping Cart

Your shopping cart is empty
Visit the shop

Continue shopping
+
-
35,00 €
Loading Updating cart...

The Serpentine Gallery has commissioned Olafur Eliasson and architect Kjetil Thorsen to design its Pavilion in 2007. Based on the principle of a winding ramp, the Pavilion explores the idea of vertical circulation within a single space.

“Our collaboration on the Serpentine Pavilion 2007 is defined by our mutual focus on the experience of space and on temporality as a constitutive element of spaces, private or public. We both work within a field of spatial experimentation that renders conceptual differences between art and architecture superfluous.” The publication comprises extensive visual material documenting the development and realisation of the pavilion; two essays by Doreen Massey, Professor of Geography at The Open University (UK), and Andreas Ruby, architecture critic; a conversation between Olafur Eliasson, Kjetil Thorsen, Hans Ulrich Obrist and Julia Peyton-Jones (Co-directors, Serpentine Gallery).

Editor: Lars Müller
Language: English

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>